VERSLAGEN

Hoek van Holland – Den helder 2021

Zondagmorgen 7 November 2021 vroeg op pad. Een grote groep Koerspret – Beach Bastards stapt om 05:15 in een bus van Hellingman. Fietsen verdwijnen in de buik van de bus en in de grote aanhanger. Iets meer dan een uur later aankomst in Hoek van Holland. Windkrachtje miljoen maar wel droog. Piloten die hebben overnacht in Hoek van Holland en diegene met eigen vervoer treffen elkaar op parkeerplaats of op het strand. Een grote groep paarse ridders en jonkvrouwen maakt zich op voor start. Jasjes worden ingenomen, bananen gepeld en de laatste wondermiddeltjes ingepakt. En wordt in diverse startgroepen een beetje gestunteld gestart.

Bij de strandafgang in IJmuiden worden bemoedigende woorden gesproken, schouderklopjes gegeven en wat voeding verstrekt. Het is mega zwaar. We zien diverse mensen al uitstappen die besluiten over de weg naar huis te gaan. Het paarse peloton heeft daar geen boodschap aan. Het doel is Den Helder…en wel over het strand. Klaar uit!

Onderweg op diverse plekken aangemoedigd raken ze allemaal in Den Helder al dan niet alleen of in een groepje. Een enkel pechgeval heeft in Egmond het strand moeten verlaten. Zoals er wel meer in plaats van rechtdoor, rechtsaf gingen de Werf op.

Ons peloton druppelt binnen of knalt naar binnen. Kopvrouw Nina Kessler wint bij de dames op lichtjaren afstand van de nummer twee bij de Licentiehoudsters. Anniek Hopman wordt tweede bij dames startlicentie. Ramses de schaduwkopman wordt 5de. Tibor Zwaan in bloedvorm heeft pech bij Noordwijk en besluit na de reparatie in een bloedgang naar Den Helder te stuiven en wordt 32 overall. Peter Koning (mister Koerspret) wordt 33 overall.

Iedereen praat bij in de Koerspret-tent, warmt wat op en deelt verhalen. Er wordt geknuffeld (met mondkapje en op anderhalve meter), gevloekt om de pech, gemijmerd hoe zwaar het was en prijzen worden getoond. Busbedrijf Hellingman, met de liefste chauffeur ban de hele planeet, brengt de kudde weer terug naar Egmond aan Zee. De rest keert huiswaarts met eigen vervoer. Een mooie dag met een tas vol verhalen. Tot de volgende keer.

Wil jij ook een keer tijdens een wedstrijd op een plek waar je het niet verwacht toegejuicht worden, een frisje aangereikt krijgen en juist die broodnodige morele steun krijgen met windkracht 34 van opzij? Sluit je aan bij ons peloton!