barbara zut-tesselaar wint renesse
VERSLAGEN

Koerspret strandrace in Renesse

Na een week van extreme stormen en heel heel veel regen was het zondag 20 februari geen haar beter dan de wedstrijd in Scheveningen. De organisatie besluit op het laatste moment de race in te korten van 2 rondjes van 36 km naar een enkel rondje. Het barre weer en de schrik van het NK in Scheveningen zorgt ervoor dat het startveld niet al te groot is.

De Koerspret-Beach Bastards zijn toch weer goed vertegenwoordigd. Een deel komt de dag zelf aan en een select groepje besluit er een lang weekend van te maken en overnacht in het sfeervolle Surfcentrum Brouwersdam (aanradertje)

De organisatie Exventure heeft er alles aan gedaan om er een mooie race van te maken. Het was in ieder geval strandrace-weer. Om 9 uur (sommigen zijn dan niet echt op hun best) klonk het startschot. Met kleine tussenpozen verlaten mannen en vrouwen het wonderschone Renesse en stoempen tegenwind naar het keerpunt. Op het allerlaatste moment is de route gehandhaafd. De organisatie was bang dat de grote hoeveelheid stuifzand de keerlus gevaarlijk had gemaakt maar dat gingen allemaal kneiter-goed.

Na het keerpunt ging het voor een deel voor-de-wind. Valpartijtje hier en daar maar iedereen is over de streep gegaan……

Barbara Zut-Tesselaar pakt de derde tijd bij de dames overall en wint bij dames start-licentie. Knap voor iemand die pas sinds November 2021 op het strand fietst. Tibor Zwaan knap een vierde plaats op een fractie na Jasper de sokkenkoning. Ramses Bekkenk en Peter Koning vlak achter Tibor.

Dikke duim omhoog voor ons peloton wat toch de schaarse wedstrijdkalender goed bevolkt heeft en heeft laten zien waar het om draait, afzien en plezier hebben. Bij alle races hebben we op het podium gestaan. Bij de dames een Nederlands kampioene Nina Kessler, bij de heren een Europees Kampioen Tibor Zwaan. Anniek Hopman, Wendy Koopman, Barbara Zut-Tesselaar en Bri Walta hebben allen 1 of meer keer op het podium gestaan.

Tot volgend jaar!

  • barbara zut-tesselaar wint renesse