VERSLAGEN

NK Beachrace 2022 in Scheveningen

Zondag 6 Februari 2022 vond om 09:15 de start plaats van het Nederlands Kampioenschap Strandracen. In barre omstandigheden was het voor elke deelnemer het plan om de twee ronden van in totaal 54 kilometer volledig te volbrengen. Het uiteindelijke aantal piloten die de race volmaakt hebben is aanzienlijk minder dat het aantal wat aan start verscheen. Windkracht ziljoen mee en ook weer tegen maakte van deze editie een veldslag die zijn weerga niet kent. De dames die als laatste starten hebben zelfs even achter een auto op het strand geschuild (uit monde van winnares Nina Kessler) omdat ze weggeblazen werden.

Het Koerspret-Beach Bastards peloton was gezien het weer en de voorspellingen goed vertegenwoordigd en praktisch iedereen heeft de zandstraling volbracht. We zijn even bang geweest dat Joost (niet grote Joost maar kleinere Joost) meegenomen zou worden als een vlieger, maar ook deze klein reus kwam flitsend over de meet.

Na de finish natuurlijk een Koerspret en voor velen een isolatie-deken. De wind en kou maakte de gezellige nazit onmogelijk.

  • Bij de elite heren werden “schaduw” kopman Ramses Bekkenk en kopman Tibor Zwaan nummer 5 en 6 op een luttele seconde na de winnaar Rick van Breda. Peter Koning een 32ste plaats.
  • Bij de elite dames werd Koerspret-Beach Bastards’ Nina Kessler op zeer ruime afstand winnares voor Tessa Neefjes.
  • Bij de dames startlicentie werden Barbara Zut-Tesselaar en Bri Walta zeer knap 2 en 3. Het vermelden waard is Wendy Koopman die gewoon even als 4de finisht! Waar de overige dames stuk voor stuk afhaken en stiekum er tussenuit knijpen, bijt zij door en gaat niet veel later na de podiumdames over de streep en blijft zelfs nog dames voor.

Op naar de laatste race in Renesse op 20 Februari waar we hopelijk wat meer sfeer kunnen verwachten. Het weer kan niet slechter in ieder geval.