VERSLAGEN

Strandrace Noordwijk

Zondag 24 Oktober 2021 ging het strandseizoen echt van start. De eerste strandrace van de kalender in het wonderschone Noordwijk. De start vond plaats om 09:30. Koerspret-Beach Bastards waren aanwezig op locatie vanaf 07:30. Tent opgebouwd, reparatiemateriaal ter service gereed en de koelbox met bier klaar en gevuld. Zenuwachtige rijders druppelen binnen. Een laatste reparatie, verkenning van strand, ophalen startnummers en iedereen is er klaar voor. Tasjes met kleding worden achtergelaten. Op de valreep een snelpak aanschaffen (en later gewoon in de prijzen rijden Bas de Boer), nog even de banden checken, lucht erin…of toch juist eruit? Een paars peloton neemt posities in en is klaar voor de aanval.

Je komt ze overal tegen de Koerspret-Beach Bastards. Tibor Zwaan aan kop en uiteindelijk 5de, Peter Koning 21ste en Ramses Bekkenk 15de. Nina Kessler vloog over het strand, had er zin in maar een eigenwijze schelp gooide roet in het eten. Anniek Hopman een mooie derde plaats bij de dames-startlicentie met vlak daarachter Brigit Walta. Bas de Boer een knappe derde plaats bij heren. En daar tussendoor het peloton, elkaar helpend, toejuichend langs de kant en na afloop een bier met of zonder alcohol en sterke verhalen. Op naar de volgende!

Sluit je aan en strijd mee voor plezier, snelheid en gezelligheid!

Hieronder een aantal foto’s die sfeer weergeven. Zoveel mogelijk paars gekleurde krijgers op de plaat. Sta jij er niet tussen. Je bent zeker gezien en toegejuichd maar helaas de gevoelige plaat ontschoten. Volgende keer pakken we jou ook!

Previous Image
Next Image

info heading

info content